Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
South Lakes Safari Zoo

Dierentuin waar honderden dieren stierven mag toch open blijven

10-05-2017, 19.32 uur

Een berucht dierenpark in Engeland, waar de afgelopen jaren bijna vijfhonderd dieren zijn overleden, mag open blijven. In maart werd bekend dat de vergunning van South Lakes Safari Zoo ingetrokken zou worden. Nu heeft de gemeenteraad besloten om de horrordierentuin toch een nieuwe kans te geven.

Het park is overgenomen door een andere eigenaar. Volgens onafhankelijke inspecteurs, die eerder een hoop misstanden aantroffen, zijn er sindsdien veel verbeteringen doorgevoerd. Dat was voor lokale politici reden genoeg om alsnog een vergunning te verlenen.

Dierenrechtenorganisatie CAPS reageert teleurgesteld. "Deze verbeteringen komen veel te laat", zegt een voorlichtster. "Het is geen nieuwe dierentuin. De dieren in het park zijn stelselmatig verwaarloosd, waardoor ze veel te lijden hadden."

Tussen december 2013 en september 2016 stierven in totaal 486 dieren in South Lakes Safari Zoo. Uit inspecties bleek verder dat de medische verzorging van de dieren ondermaats was. Er was ook sprake van ongecontroleerd fokken en overbevolking. In 2013 werd een verzorgster verscheurd door een tijger.

Meer South Lakes Safari Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be