Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Technopolis

Zestien meisjes aangerand op schoolreisje naar Belgische attractie

10-05-2017, 12.29 uur

Twaalf Nederlandse en vier Belgische meisjes zijn aangerand tijdens een schoolreisje in België. Ze brachten dinsdag een bezoek aan de interactieve wetenschapsattractie Technopolis in Mechelen toen ze lastig werden gevallen door vier Belgische jongens.

De slachtoffers - tussen 13 en 15 jaar oud - hebben aangifte gedaan van intimidatie. Het incident vond plaats in tentoonstellingsruimtes en in de vrouwentoiletten. De daders van 13 en 14 jaar zaten daar aan de borsten en de billen van de meisjes.

Leraren en medewerkers van Technopolis hebben de slachtoffers opgevangen. Een woordvoerder van de attractie zegt het voorval "zeer te betreuren". De jongens mochten na afloop gewoon naar huis. Ze worden pas later verhoord. Wel zijn ze preventief geschorst.

De Nederlandse meisjes zitten op het Brabantse Rythovius College. "De begeleiders hebben adequaat opgetreden", vertelt rector Chrit Nelissen. "De organisatie van het museum is meteen gealarmeerd, net als de politie."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be