Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-attractie Symbolica nagebouwd als bloemenkunstwerk

08-05-2017, 10.16 uur

Een man heeft de nieuwe Efteling-attractie Symbolica nagebouwd als een kunstwerk met duizenden bloemen. Otto Bruschke maakte met behulp van gaas en talloze hyacinten een replica van het Paleis der Fantasie uit het attractiepark.

De kleurrijke creatie is onderdeel van de jaarlijkse Bloemendagen in het Noord-Hollandse Limmen. Het ruim duizend kilo wegende object, dat ronddraait op een grote sokkel, is nog tot en met woensdag te bewonderen in de voortuin van de maker.

De Bloemendagen bestaan 65 jaar, net als de Efteling. Zo kwam Bruschke op het idee om Symbolica te bouwen. Hij doet al voor de vijftigste keer mee. Zijn bloemenpaleis sleepte de derde prijs in de wacht in de categorie met kunstwerken groter dan vier vierkante meter.


Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be