Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Uitbreiding Toverland kost tientallen miljoenen euro's

05-05-2017, 17.29 uur

De grote uitbreiding van Toverland, met onder andere een spectaculaire wing coaster, gaat tientallen miljoenen euro's kosten. Dat heeft een voorlichtster onthuld in een interview met regionale omroep L1. Het Limburgse attractiepark wordt maar liefst anderhalf keer zo groot.

In totaal investeert Toverland circa 30 miljoen euro in een nieuw themadeel en een nieuw entreegebied. In het themagebied komen ook een bootattractie en een horecagelegenheid te liggen. De eerste werkzaamheden zijn al begonnen. Volgend jaar vindt de opening plaats.

"Vanuit onze gasten was er al heel lang de vraag om een achtbaan die ook over de kop gaat", aldus de zegsvrouw. Daarom koos het pretpark voor een wing coaster met meerdere inversies. "Toveren is een heel dankbaar thema en daar sluit een wing coaster goed bij aan. Omdat de karretjes naast de rails hangen, krijg je een heel bijzondere vliegervaring."

De uitbreiding wordt grotendeels gefinancierd dankzij een huisbankier en eigen financiële middelen. Verder haalt Toverland 6 miljoen op middels obligaties. Daarvoor is in 2014 het bedrijf Toverland Finance in het leven geroepen.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be