Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Wow: Nederlandse Disney-fan bouwt kasteel uit Disneyland Paris na

04-05-2017, 22.26 uur

Een man uit Vlaardingen heeft een perfecte replica gemaakt van het beroemde kasteel uit Disneyland Paris. De afgelopen elf jaar werkte Disney-fan Koos Vuijk aan een gedetailleerde miniatuurversie van het kasteel van Doornroosje, gemaakt van karton.

Hij gebruikte daarvoor de originele bouwtekeningen, die hij destijds ontving van de legendarische Disney-ontwerper Tony Baxter. De twee hebben nog altijd contact. Het bouwen van 'Le Château de la Belle au Bois Dormant' nam 1604 uur in beslag. Eerder was hij veertien jaar bezig met 23 huisjes uit themagebied Main Street U.S.A.

Vuijk, die tot nu toe 87 keer in een Disney-park te vinden was, gaat zeer professioneel te werk. Zo houdt hij rekening met de elektrische bedrading en zorgt hij dat de bouwwerken in losse stukken vervoerd kunnen worden.

Wie het imposante sprookjeskasteel in het echt wil zien, kan tot 14 mei terecht bij reisbureau VakantieXperts in Vlaardingen.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be