Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Land van Ooit

Oud-medewerkers Land van Ooit gekwetst door Ooit-festival

04-05-2017, 19.16 uur

Oud-medewerkers van Het Land van Ooit zijn boos. Ze voelen zich gekwetst door de komst van een muziekfestival in Amsterdam, dat in het teken staat van het verdwenen Brabantse pretpark. Volgens de voormalige Ooit-acteurs doet het evenement absoluut geen recht aan hun oude werkplek.

Gwen Talsma-Viset, die van 1999 tot 2007 in Het Land van Ooit werkte, kreeg een onpasselijk gevoel van de aankondiging. "Dit deed gewoon zeer", vertelt de gefrustreerde actrice aan Omroep Brabant. "Als daar Ooit-karakters rond gaan lopen, weten ze dan wel wie ze spelen? Het was de baan van mijn leven. Dat kun je niet zomaar in Amsterdam nadoen."

Erwin Dekker speelde destijds ijdele jonker in het pretpark. Hij vreest dat het Amsterdamse festival "een parodie" op Het Land van Ooit wordt. Ook 'jonkvrouw' Jeanne van Alphen ziet de berichtgeving over het Ooit-feest met lede ogen aan. "Dat kan natuurlijk nooit hetzelfde worden."

Festivalorganisator Thom Lammerts nodigt de oud-Ooiters uit om gratis een kijkje te komen nemen in Amsterdam. "En alle tips zijn welkom."

Meer Het Land van Ooit
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be