Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Eindelijk! Toverland bevestigt nieuwe wing coaster en waterattractie

05-05-2017, 12.00 uur

Het is eindelijk officieel: Toverland opent in 2018 een spectaculaire wing coaster van tientallen meters hoog en een waterattractie voor de hele familie. Dat heeft het Limburgse pretpark zojuist bekendgemaakt. Looopings kon de komst van de nieuwe attracties al een tijd geleden melden, maar tot nog toe hield Toverland de kaken stijf op elkaar.

Nu geeft het attractiepark openheid van zaken. "Het klopt dat we volgend jaar twee grote attracties openen: een wing coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard - de eerste van de Benelux - en een boat ride van de firma Mack Rides uit Duitsland", vertelt een trotse woordvoerster.

Een wing coaster is een achtbaantype waarbij de karretjes naast de rail hangen. Details over de attracties ontbreken nog. "Maar de wing coaster gaat meerdere keren over de kop."

De twee trekpleisters worden onderdeel van een nieuw themagebied, dat achter het huidige park komt te liggen. "Wat het thema wordt, maken we in een later stadium bekend", aldus de voorlichtster. In totaal groeit Toverland met ruim zeven hectare. Dat is inclusief een nieuw ingangsgebied.

Berichten over de wing coaster van ongeveer veertig meter hoog kwamen al in januari naar buiten. Deze week werd duidelijk dat Toverland volgend jaar ook een rustig boottochtje aan het attractieaanbod toevoegt. De vaartocht wordt deels overdekt.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be