Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Parkmuziek Efteling wordt voor het eerst uitgebracht op cd

04-05-2017, 14.26 uurBeeld: Michel den Dulk

Er komt een speciale cd uit voor Efteling-fans die geen afscheid kunnen nemen van de muziek op paden, lanen en pleinen. De huidige parkmuziek - te horen sinds 2005 - wordt deze maand vervangen. Als een ultieme herinnering aan de oude soundtrack verschijnen de deuntjes voor het eerst op cd.

De Tilburgse componist Maarten Hartveldt brengt in samenwerking met oud-Efteling-ontwerper Michel den Dulk de 'Efteling Original Park Soundtrack' uit. Dat gebeurt op zondag 14 mei, tijdens een concert met Efteling-muziek in Tilburg. De oude parkmuziek zal daar ook live ten gehore worden gebracht.

Het verzamelobject is online te bestellen voor 15 euro exclusief verzendkosten. Er zijn duizend exemplaren gemaakt. Op de cd staan twaalf nummers, waaronder ook de muziek van het Meisje met de Zwavelstokjes in het Sprookjesbos. Die werd ook door Hartveldt bedacht.

De Efteling werkt zelf niet mee aan het uitbrengen van de cd. Hartveldt heeft ruzie met de Efteling-directie omdat hij altijd heeft geweigerd de auteursrechten van zijn muziek af te staan.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be