Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Britse krant prijst Efteling de hemel in: 'Vergeet Disneyland Paris'

04-05-2017, 09.00 uurBeeld: Cindy Vervuren

Vergeet Disneyland Paris: de Efteling is het beste attractiepark van Europa. Dat schrijft een Britse journaliste in een rooskleurig reisverslag over het Brabantse sprookjespark. De Efteling blijkt enorm in de smaak te vallen bij een redactrice van het gerenommeerde dagblad The Telegraph.

"Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar de Efteling in het Nederlandse Kaatsheuvel is goed geprijsd en perfect voor jonge kinderen", aldus verslaggeefster Sally Peck. Ze spreekt over "een verrassend stijlvolle pretparkbeleving".

De journaliste is vooral onder de indruk van het nostalgische Sprookjesbos. "Het is een plek die je oma ontworpen zou kunnen hebben. De gedetailleerde decors zijn ongeëvenaard. De rustgevende muziek zorgt samen met de fantastische natuur voor een charmant, oer-Hollands gevoel."

Ook Droomvlucht, de Gondoletta, De Vliegende Hollander, watershow Aquanura en papiervreter Holle Bolle Gijs vallen in de smaak, net als het poffertjesrestaurant. Verder is Peck idolaat over vakantiepark Bosrijk. "Sla het kitscherige Efteling Hotel maar over."

"Veel pretparken zijn helemaal volgebouwd, maar de Efteling is ontzettend uitgestrekt, met prachtige landschappen en veel speeltuinen", vertelt Peck. "Souvenirwinkels staan hier niet in het teken van opdringerige kindermerken, maar van klassieke verhalen. Het is een welkome afwisseling op het commerciële Disney."

Hoewel Peck al haar landgenoten aanraadt om een kijkje te nemen, heeft ze wel wat kritiek. Zo klaagt ze over racistische karikaturen in Carnaval Festival en Monsieur Cannibale. "Zulke treurige taferelen horen niet thuis in zo'n fantastisch park." Ook baalt ze dat de meeste sprookjesverhalen alleen in het Nederlands worden verteld.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be