Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Escape rooms

Escape room in Slot Loevestein: ontsnappen uit 650 jaar oud kasteel

02-05-2017, 12.14 uur

Slot Loevestein krijgt een eigen escape room. Vanaf komend najaar kan iedereen proberen om te ontsnappen uit het beroemde kasteel. Het ruim 650 jaar oude slot in Gelderland is bekend geworden dankzij de ontsnapping van Hugo de Groot, die in 1621 wist te ontkomen door zich schuil te houden in een boekenkist.

"Een escape room op de plek waar de meest spectaculaire gevangenisontsnapping uit de Nederlandse geschiedenis plaatsvond: een betere locatie is haast niet denkbaar", schrijven de initiatiefnemers in een persbericht.

Bezoekers moeten binnen de tijd raadsels en puzzels oplossen om zo te kunnen ontsnappen uit de duistere vertrekken van het middeleeuwse monument. "In het gedachtegoed van Hugo de Groot worden grenzen verkend: de grenzen van tolerantie, van vrijheid van meningsuiting én persoonlijke grenzen."

Slot Loevestein ontvangt subsidie van de provincie Gelderland om de attractie te kunnen bouwen. De beleving wordt ontwikkeld door de mensen achter een escape room in Waalwijk. Waarschijnlijk vindt de officiële opening in de herfstvakantie plaats.

Meer escape rooms
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be