Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Bouwtekeningen van mega-uitbreiding Toverland onthuld

09-05-2017, 15.43 uur | Reacties

Benieuwd naar de mega-uitbreiding van Toverland? Het Limburgse pretpark opent in 2018 een nieuw entreegebied en een nieuw themadeel met een spectaculaire wing coaster en een boottocht. Looopings kan de bijbehorende bouwtekeningen als eerste laten zien.

Uit de abstracte documenten blijkt waar alle gebouwen komen te liggen en hoe die eruit komen te zien. De boat ride krijgt een overdekt darkride-gedeelte. Ook het station van de wing coaster en een horecagelegenheid komen in beeld. Het baanverloop van de achtbaan staat niet op de tekeningen. Toverland heeft nog niet onthuld welk thema het gebied krijgt.

Het gedeelte bij de entree wordt een lagune-achtig gebied met kassa's, een winkel, een eettentje, een kantoortje en een ehbo-post. Het horecapunt is vormgegeven als een grote vuurtoren met een uitgiftebalie. Nu bevindt de ingang van het park zich nog in een loods.

Toverland wordt in totaal ruim zeven hectare groter. De uitbreidingsplannen kosten ongeveer 30 miljoen euro. Peter van Holsteijn (33) is aangesteld als hoofdontwerper. Hij ontwierp eerder onder andere het themagebied Magische Vallei en de Oostenrijkse bobsleebaan Maximus' Blitz Bahn.Reacties