Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

Video: medewerker haalt gevaarlijke stunt uit op vastgelopen achtbaan

30-04-2017, 16.30 uur

Een medewerker van het Friese attractiepark Duinen Zathe heeft een levensgevaarlijke stunt uitgehaald bovenop een vastgelopen attractie. De veertien meter hoge achtbaan London City Coaster viel vanmiddag stil. Een personeelslid besloot vervolgens om zonder enige vorm van beveiliging naar boven te klauteren.

Eenmaal boven klom hij langs een stilstaand karretje heen, om het bakje een duw te geven. Dat is te zien op een video van een geschrokken getuige. Het karretje ging weer rijden, waarna de man weer naar beneden kwam.

Mede-eigenaar Jeroen Kolhoff is geschrokken van het voorval. "Dit is niet zoals het hoort", geeft hij toe in gesprek met Looopings. "Er is gewoon valbescherming aanwezig voor onze medewerkers. Waarom daar in dit geval geen gebruik van werd gemaakt, weet ik niet. Dat gaan we uitzoeken."

Duinen Zathe nam de achtbaan over van een kermisexploitant. De coaster komt uit de fabriek van het Italiaanse bedrijf Pinfari. Tijdens de bouw bleken er problemen te zijn met de vergunning.



Meer Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be