Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling past regels aan: mindervaliden hebben geen bewijs meer nodig

28-04-2017, 14.17 uur

Mindervalide bezoekers van de Efteling hoeven niet meer te bewijzen dat ze gehandicapt zijn. Na een reeks klachten heeft het pretpark besloten om geen doktersverklaring meer te eisen van mensen met een beperking. Dat was sinds 1 maart verplicht.

Het aanvragen van zo'n verklaring bleek een hoop gedoe. "Inmiddels blijkt dat het verkrijgen van deze verklaring erg omslachtig en daardoor niet gastgericht is", laat de Efteling weten. Daarom stapt het attractiepark nu alweer af van de doktersverklaringen.

Gasten met een beperking hoeven voortaan alleen maar zelf een verklaring in te vullen en in te leveren bij de ingang. Daarin staat: "Door een beperking ben ik niet in staat om attracties in de Efteling via de gewone wachtrij te bezoeken en dus wil ik graag gebruikmaken van de faciliteitenkaart die mij toegang geeft tot de speciale ingangen."

De verklaring geldt zowel voor bezoekers met een zichtbare handicap als voor personen die beweren dat ze niet in de wachtrij kunnen staan door een geestelijke aandoening, zoals autisme.

Alleen als medewerkers twijfelen of iemand de waarheid spreekt, kan steekproefsgewijs gevraagd worden om een officieel document. Voorbeelden zijn een Gehandicaptenparkeerkaart, een Autipas en een Begeleiderspas.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be