Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Kamervragen over nieuw gehandicaptenbeleid Efteling

27-04-2017, 19.04 uurBeeld: viviansvocabulaire.nl

Een politica van D66 gaat Kamervragen stellen over het gehandicaptenbeleid van de Efteling. Sinds kort hebben gehandicapte bezoekers een doktersverklaring nodig als ze gebruik willen maken van speciale rijen bij attracties.

Tweede Kamerlid Vera Bergkamp wil van demissionair staatssecretaris Martin van Rijn weten wat hij daarvan vindt. "Acht u dit proportioneel?", schrijft ze. "Hoe verhoudt dit beleid zich tot het onlangs geratificeerde VN Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap?"

Bergkamp wil ook van Van Rijn weten hoe hij denkt over de reactie van de KNMG, beroepsvereniging van artsen. Die liet weten dat dergelijke verklaringen officieel niet uitgeschreven mogen worden, omdat artsen daarmee hun beroepsgeheim kunnen schenden.

De Efteling vraagt om een verklaring van een onafhankelijke arts om te voorkomen dat medewerkers bij attracties steeds zelf moeten inschatten of een bezoeker in staat is om in de normale wachtrij te staan. De regeling voorkomt ook dat er misbruik wordt gemaakt van de invalideningangen. Het pretpark bekijkt momenteel of de regels versoepeld kunnen worden.

Bergkamp meldt verder: "Is bij u bekend of ook andere pretparken een doktersverklaring vragen voor het gebruikmaken van voorzieningen voor mensen met een beperking?" Als ze zelf even gegoogeld had, had ze kunnen weten dat Walibi Holland en Toverland hetzelfde beleid hanteren.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be