Fort Fun Abenteuerland

Walibi-eigenaar verkoopt pretpark

27-04-2017, 16:30 uur | Reacties

Het Duitse attractiepark Fort Fun Abenteuerland wordt verkocht. Nu is het park nog in handen van de Franse firma Compagnie des Alpes, bekend van Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix. De Belgische Looping Group, eigenaar van onder meer Avonturenpark Hellendoorn, neemt Fort Fun over.

De Belgen tellen 7 miljoen euro neer voor het Duitse park. Compagnie des Alpes wil focussen op grotere parken die de potentie hebben om uit te groeien tot een toeristische trekpleister met een nationale of internationale allure. De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteit.


ZIE OOK: Steenrijke Belg koopt Avonturenpark Hellendoorn

Fort Fun-directeur Andres Sievering zegt blij te zijn met de wisseling van eigenaar. "We hebben de afgelopen zes maanden intensieve gesprekken gevoerd met de Looping Group. Daaruit kwam naar voren dat we dezelfde filosofie hebben."

De Looping Group beheert nu twaalf parken in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Groot-Brittannië en Spanje, met een jaaromzet van zo'n 65 miljoen euro. Looping-directeur Laurent Bruloy: "De bijzondere ligging en het originele attractie-aanbod maken Fort Fun tot een uniek park dat perfect in ons portfolio past."

ZIE OOK: Slagharen en Bobbejaanland deels in Belgische handen

Reacties