Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Land van Ooit

Land van Ooit keert terug: 'Combinatie van muziekfestival en pretpark'

03-05-2017, 17.32 uur

Tien jaar na het faillissement van Het Land van Ooit keert het befaamde pretpark terug als zomerfestival. In Amsterdam wordt op zaterdag 12 augustus Het Land van Ooit Festival gehouden. "Het is de eerste combinatie van een muziekfestival en een pretpark", vertelt initiatiefnemer Thom Lammerts aan Looopings.

Enkele bekende Ooit-karakters maken hun rentree, waaronder Sap de Aardwortel en Kloontje het Reuzenkind. Er wordt ook geprobeerd om een enorm reuzenbeeld uit Het Land van Ooit binnen te halen. "We willen de jeugdherinneringen van heel veel mensen tot leven laten komen", aldus Lammerts. Daarvoor zijn de merknamen van het voormalige pretpark in Drunen opgekocht.

Op het festivalterrein komen ook een reuzenrad, een break dance en een zweefmolen te staan. Verder belooft de organisatie de grootste stormbaan van Nederland, de grootste skippybalrace van Europa en de grootste ballenbak van Nederland.

De kaartverkoop loopt goed, zegt Lammerts. "Er zijn nu 1100 kaarten verkocht. We rekenen uiteindelijk op zo'n zesduizend bezoekers." Die kunnen losgaan op muziek uit de jaren tachtig en negentig. Onder meer Def Rhymz, Jody Bernal en K-otic treden op.

Meer Het Land van Ooit
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be