Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Weer incident bij katapult op kermis in Amsterdam: 'Een bijna-doodervaring'

23-04-2017, 17.40 uur

De katapult-attractie op de kermis in Amsterdam is zaterdagavond opnieuw gesloten na een incident. Een magneet bij de Bungee Katapult op de Dam schoot los en raakte bijna een groep omstanders. Eerder deze maand ging tijdens een ritje plotseling de beugel open.

"Er kwam van zo'n dertig meter hoogte een magneet rakelings langs ons heen", vertelt getuige Eric Winter aan AT5. "Deze ging vervolgens dwars door een ijzeren plaat. Het was zeker schrikken, een bijna-doodervaring. Ik had bijna mijn verjaardag niet meer meegemaakt."

Een medewerker van de attractie schoof na het voorval een rubberen matje over het gat heen. "Hij wilde gewoon doorgaan", zegt Winter verontwaardigd. "Wij hebben toen de politie gewaarschuwd."

Even later werd de Bungee Katapult gesloten op last van de autoriteiten. Inmiddels draait de attractie weer. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft het apparaat vanochtend wederom goedgekeurd.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be