Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling overweegt regels voor gehandicapten te versoepelen

23-04-2017, 15.00 uur

De Efteling gaat het beleid voor gehandicapte bezoekers wellicht aanpassen. Sinds dit voorjaar moeten gehandicapte bezoekers een verklaring van een onafhankelijke arts laten zien als ze gebruik willen maken van een aparte ingang bij attracties. Na klachten overweegt het pretpark om die maatregel te versoepelen.

Aanleiding is een klachtenrelaas op Twitter van Amber Bindels (28) uit Tilburg, die vanwege spasmen in een rolstoel zit. "Beste mensen van de Efteling, waarom moet ik ineens bewijzen dat ik een handicap heb?", schrijf ze in een tweet die inmiddels ruim honderd keer is gedeeld. "Jullie zijn geen officiële instelling. Teleurgesteld."

Ze vervolgt: "Ik moet dus naar de huisarts. Niet omdat ik ziek ben, zorg wil hebben of medicijnen, maar omdat ik een dagje naar de Efteling wil." Bindels kreeg veel bijval van andere gebruikers. Het attractiepark nodigde haar vervolgens uit voor een gesprek.

"We krijgen graag aanvullende suggesties", vertelt een Efteling-voorlichtster aan Omroep Brabant. "Daarom kijken we of een Gehandicaptenparkeerkaart ook als geldig bewijs getoond kan worden. We zoeken naar de beste weg. Daarom gaan we ook snel in gesprek."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be