Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit zijn de bewoners van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

29-04-2017, 23.00 uur

De geheimen van de nieuwe attractie Symbolica in de Efteling worden langzaam maar zeker ontrafeld. Looopings kan als eerste melden welke figuren er allemaal in het Paleis der Fantasie komen te staan. De overdekte familie-attractie telt in totaal tien geavanceerde bewegende poppen, zogeheten animatronics.

Twee daarvan staan in de voorshow. Lakei O.J. Punctuel heet bezoekers welkom in een statige ontvangstzaal. Tijdens zijn viertalige introductiepraatje wordt hij onderbroken door Efteling-mascotte Pardoes, die gasten via een geheime doorgang het paleis in stuurt.

De andere acht animatronics komen tijdens de rit zelf voorbij. De eerste grote scène - het Observatorium - is de werkkamer van de oude tovenaar Almar. In een ronde ruimte met een enorme koepel zien passagiers hoe de 'grootmagister' aan het werk is. Hij wordt vergezeld door zijn leerling Pardoes.

Later passeren bezoekers de botanische plantenkas Botanicum, waarna Pardoes opnieuw tevoorschijn komt. Aansluitend volgt een aantal scènes zonder animatronics. Pas tegen het einde van de rit komen gasten opnieuw figuren tegen. Zo is het koksmaatje Polle bezig om pannenkoeken te bakken in zijn eigen keukentje.

In de laatste grote scène - de Koningszaal - maakt lakei O.J. Punctuel zijn rentree. Even verderop zitten koning Pardulfus en zijn dochter prinses Pardijn aan een grote eettafel. Pardoes staat op de tafel, zwaaiend met zijn wapen: de Twinkeltoorts.

De tien animatronics zijn gebouwd door de gerenommeerde Amerikaanse firma Garner Holt, bekend van projecten voor Disney en Universal. "Het aantal animatronics is wellicht niet heel uniek, maar de bewegingen wel", zei een Efteling-woordvoerster eerder. "Die worden vrij uitgebreid en daardoor erg realistisch."

In het paleis komen verder nog enkele minder geavanceerde achtergrondfiguren te staan, zoals fladderende vlinders, dansparen en 'nikkelen nelissen'. Die worden niet gefabriceerd door Garner Holt. De 35 miljoen euro kostende darkride, met in totaal tien grote scènes, gaat op 1 juli open.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be