Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris ziet bezoekersaantallen stijgen

21-04-2017, 13.05 uur

Het gaat weer iets beter met Disneyland Paris. De afgelopen jaren daalden de bezoekersaantallen, maar nu lijkt het pretparkresort weer op de goede weg te zijn. In de laatste zes maanden werden 5 procent meer gasten verwelkomd dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers die moederbedrijf Euro Disney bekend heeft gemaakt. Er kwamen tussen oktober 2016 en maart 2017 met name meer bezoekers uit Groot-Brittannië en Frankrijk. Toch steeg de omzet uit de pretparken slechts met 1 procent, naar 345 miljoen euro. De oorzaak: de gemiddelde besteding per gast daalde met 3 procent.

De totale omzet - inclusief de Disney-hotels en uitgaansgebied Disney Village - bedroeg 623 miljoen euro. In de eerste zes maanden van het boekjaar 2017 noteerde Disneyland Paris een nettoverlies van 166 miljoen euro. Dat is 18 miljoen euro minder dan een jaar eerder.

Euro Disney bereidt zich voor op een volledige overname door de Amerikaanse Walt Disney Company. Nu is een deel van de aandelen nog in handen van particulieren en een Saoedische prins. Het is de bedoeling dat er de komende jaren maar liefst 2,1 miljard euro geïnvesteerd wordt.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be