Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderstad Heerlen

Grote schoonmaak bij Limburgs pretpark na bezoek Rob Geus

20-04-2017, 23.36 uur

Het overdekte pretpark Kinderstad Heerlen heeft een enorme schoonmaakactie gehouden na een bezoek van SBS-presentator Rob Geus. Hij ontdekte dat er al behoorlijk lang niet was gepoetst in het Limburgse attractiepark. Dat was deze week te zien in een aflevering van het programma Smerige Zaken.

Veel attracties bleken onder het stof en de haren te zitten. Bij speeltoestellen werden vastgeplakte kauwgoms en smerige ballenbakballen aangetroffen. De wildwaterbaan was er eveneens slecht aan toe, met groen water. Om over de toiletten nog maar te zwijgen.

De keurmeester liet ook enkele monsters naar een laboratorium sturen. Daar bleek onder meer dat er schimmels zaten op de ballen uit de ballenbak. Ook het klimrek zat vol viezigheid. "Daar zat zo veel op, dat konden we niet meer tellen."

Nadat de eigenaren van Kinderstad met het achterstallige onderhoud en de slechte hygiëne geconfronteerd werden, zijn er onmiddellijk maatregelen genomen. Zo schafte het pretpark een machine aan om kauwgom van de vloer te halen.

Verder heeft de directie een hoogwerker besteld om het dak schoon te kunnen maken en zijn alle ballen uit de ballenbak gereinigd. Een vieze bak met waterfietsen is vervangen door een 3D-simulator. Er werd ook gepoetst bij de botsauto's. De wildwaterbaan komt binnenkort aan de beurt.

"Dit is niet de manier hoe je in de media wil komen", geeft Kinderstad-eigenaar Klaas van der Honing toe in gesprek met De Limburger. "Maar van de andere kant ben ik blij dat dit allemaal is gebeurd. We zijn wakker geschud. Het park is nu weer helemaal schoon."

Smerige Zaken werd door 395.000 mensen bekeken. De bewuste aflevering is online terug te kijken.Meer Kinderstad Heerlen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be