Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling introduceert nieuwe parkmuziek

21-04-2017, 20.55 uur | ReactiesFoto: Lisa van der Drift

De Efteling krijgt binnenkort nieuwe muziek op paden en pleinen. Dat kan Looopings als eerste melden. De huidige parkmuziek wordt op 31 mei vervangen door een nieuwe soundtrack. Op die dag bestaat het attractiepark precies 65 jaar.

"Onze gasten hebben ruim tien jaar kunnen genieten van de huidige muziek", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Onze jubileumviering vinden we een mooi moment om andere parkmuziek te introduceren." Efteling-huiscomponist René Merkelbach is verantwoordelijk voor de nieuwe achtergrondmuziek.

De bestaande soundtrack, geïntroduceerd in 2005, werd uitgevoerd door het Praags Symfonieorkest. Componist Maarten Hartveldt uit Tilburg bedacht destijds aparte muziekstukken voor verschillende delen in het park.

Hij raakte later verwikkeld in een langlopend conflict met de Efteling, omdat hij de auteursrechten op de muziek weigerde af te staan aan het pretpark. Daardoor kon hij de soundtrack zelf publiceren op iTunes, tot grote frustratie van de directie van de Efteling.Meer Efteling
Reacties