Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
This is Holland

Opening van vliegsimulator in Amsterdam uitgesteld

21-04-2017, 18.13 uur

Een gloednieuwe toeristische attractie in Amsterdam gaat later open dan gepland. De spectaculaire vliegsimulator This is Holland opent niet komende zomer, maar in het najaar. Dat staat op de website van de toekomstige trekpleister. In de attractie krijgen bezoekers het gevoel dat ze over Hollandse hoogtepunten heen vliegen.

Het principe werd bekend door de Amerikaanse Disney-attractie Soarin'. Dit jaar openen vergelijkbare rides in Futuroscope (Frankrijk), Ferrari Land (Spanje) en Europa-Park (Duitsland). De attractie in Amsterdam wordt geleverd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, in samenwerking met Brogent Technologies uit Taiwan.

Er worden nog volop opnames gemaakt voor de film in This is Holland. Gistermiddag vloog een AS355-helikopter over Zuid-Holland om de Rotterdamse haven in beeld te brengen.

Eigenlijk had This is Holland - eerder Fly over Holland genoemd - al in het najaar van 2016 af moeten zijn. De simulator was een idee van de firma Brand New Leisure, het bedrijf achter het mislukte pretpark Yumble in Roermond. Nadat Yumble in 2015 failliet ging, werd het project in Amsterdam overgenomen door vastgoedbedrijven Busoco en Nedstede.

Meer This is Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be