Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
This is Holland

Opening van vliegsimulator in Amsterdam uitgesteld

21-04-2017, 18:13 uur | Reacties

Een gloednieuwe toeristische attractie in Amsterdam gaat later open dan gepland. De spectaculaire vliegsimulator This is Holland opent niet komende zomer, maar in het najaar. Dat staat op de website van de toekomstige trekpleister. In de attractie krijgen bezoekers het gevoel dat ze over Hollandse hoogtepunten heen vliegen.

Het principe werd bekend door de Amerikaanse Disney-attractie Soarin'. Dit jaar openen vergelijkbare rides in Futuroscope (Frankrijk), Ferrari Land (Spanje) en Europa-Park (Duitsland). De attractie in Amsterdam wordt geleverd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, in samenwerking met Brogent Technologies uit Taiwan.


ZIE OOK: Nieuwe toeristische attractie in Amsterdam: gigantische panorama-vliegsimulator

Er worden nog volop opnames gemaakt voor de film in This is Holland. Gistermiddag vloog een AS355-helikopter over Zuid-Holland om de Rotterdamse haven in beeld te brengen.

Eigenlijk had This is Holland - eerder Fly over Holland genoemd - al in het najaar van 2016 af moeten zijn. De simulator was een idee van de firma Brand New Leisure, het bedrijf achter het mislukte pretpark Yumble in Roermond. Nadat Yumble in 2015 failliet ging, werd het project in Amsterdam overgenomen door vastgoedbedrijf Nedstede.

ZIE OOK: Komst van vliegsimulator in Amsterdam gaat door: 'Opening in zomer 2017'

Reacties