Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Zeeleeuwen in Safaripark Beekse Bergen krijgen gigantisch verblijf

20-04-2017, 10.36 uur

Safaripark Beekse Bergen ontwikkelt het grootste verblijf voor zeezoogdieren in Europa. Nog voor de zomer nemen zeven Californische zeeleeuwen hun intrek in de wateren van het Brabantse dierenpark. Later gaan ze hun verblijf delen met Zuid-Afrikaanse zeeberen.

Bezoekers kunnen de zeeleeuwen straks bekijken tijdens een bootsafari of bij een voederpresentatie op het strand. "We kunnen de dieren zo ongelooflijk veel ruimte bieden, dat is uniek", zegt zoölogisch manager Martin van Hees. "De zeeleeuwen hebben de keus uit heel veel plaatsen om even de kant op te klimmen."

De zeven zeeleeuwen die binnenkort naar het Safaripark komen, zijn afkomstig uit de dierentuin van Lissabon in Portugal. Waarschijnlijk volgen de zeeberen pas over een aantal jaar, omdat die moeilijker te trainen zijn.

"Bij zeezoogdieren is een dagelijkse training zeer belangrijk, met name om medische controles uit te voeren", laat het Safaripark weten in een persbericht. "Het is van groot belang dat de dieren gewend zijn aan hun verzorgers en hun aanrakingen." Het is voor het eerst dat er zeezoogdieren te bewonderen zijn in de Beekse Bergen.

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be