Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Nieuwe achtbaan Slagharen tijdelijk gesloten vanwege probleem met fundering

20-04-2017, 11.16 uur

Attractiepark Slagharen heeft de nieuwe lanceerachtbaan Gold Rush tijdelijk gesloten. Een week na de officiële opening blijkt er een probleem te zijn met de fundering van de attractie. Dat bevestigt Slagharen-directeur Wouter Dekkers aan Looopings.

"Bij routine-inspecties is aan het licht gekomen dat een deel van de fundering extra versteviging nodig heeft", vertelt hij. "Natuurlijk balen we ontzettend, maar het is even niet anders. We zullen door de zure appel heen moeten bijten."

Dekkers benadrukt dat er nooit problemen zijn geweest met de veiligheid van de triple-launch coaster. "De baan is helemaal goedgekeurd en kan gewoon draaien, maar de versteviging is nu nodig om te voorkomen dat er op de lange termijn slijtage optreedt."

Slagharen verwacht dat de achtbaan op maandag 24 april weer kan draaien. "De komende dagen wordt er keihard gewerkt en getest", zegt de directeur. "We gaan ons uiterste best doen om hem zo snel mogelijk weer operationeel te hebben."

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be