Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

'Ponyrijden op de kermis moet verboden worden'

16-04-2017, 14.37 uur

Een politica in België wil een einde maken aan kermisattracties met pony's. Bianca Debaets, de Brusselse staatssecretaris voor Dierenwelzijn, vindt dat dergelijke attracties per direct verboden moeten worden. Ze gaat een wetsontwerp voorleggen aan de Raad voor Dierenwelzijn.

"Vandaag de dag kan ik niet meer aanvaarden dat pony's rondjes moeten rijden onder het gedreun van luide muziek en het lawaai van andere attracties", vertelt Debaets. "Dat staat in schril contrast met de natuurlijke leefomgeving van die dieren."

De politica beseft dat het belangrijk is om kinderen in contact te laten komen met dieren. "Maar daar bestaan geschiktere plaatsen voor dan kermissen." Ze krijgt naar eigen zeggen regelmatig klachten van dierenactivisten over de "respectloze behandeling van kermispony's".

In sommige Belgische steden bestaat al een verbod op kermispony's, waaronder in Gent, Antwerpen en Waterloo. Volgens de Vlaams minister van Dierenwelzijn is de huidige regelgeving "streng genoeg".

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be