Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Amsterdam Crime Experience

Nieuwe attractie in Amsterdam: interactief misdaadmuseum met Peter R. de Vries

14-04-2017, 19.30 uur | Reacties

Er zijn vergevorderde plannen voor een nieuwe toeristische attractie in Amsterdam. In de loop van 2018 moet de Amsterdam Crime Experience openen: een hypermodern, interactief misdaadmuseum met in de hoofdrol misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De initiatiefnemers verwachten honderdduizenden bezoekers per jaar.

De Utrechtse firma Tinker Imagineers bedacht een 'experience' met ruim vijftien interactieve ruimtes. Bezoekers kunnen zelf forensisch onderzoek doen, hun schietvaardigheid testen, iemand verhoren met een leugendetector, een compositietekening maken en afluistertechnieken toepassen.

Alle vaardigheden kunnen uiteindelijk getest worden in een 'crime scene room', waar gasten binnen een bepaalde tijd een misdrijf moeten zien op te lossen. Peter R. de Vries voorziet de speurneuzen ondertussen van tips via beeldschermen.

De Amsterdam Crime Experience wordt minstens 1500 vierkante meter groot, vertelt oprichter Jasper van der Schalie aan Looopings. "We zijn met meerdere partijen in gesprek over de financiering", zegt hij. "Dat de attractie er komt is nog niet 100 procent zeker. Maar als we er geen vertrouwen in hadden, zouden we niet met deze plannen naar buiten treden."

Van der Schalie wil niet zeggen hoeveel de trekpleister precies gaat kosten. "Het is een miljoenenproject." De bouw zou ongeveer zes maanden in beslag nemen. "We verwachten eind dit jaar meer duidelijkheid te hebben over de precieze planning."Reacties