Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parques Reunidos

Slagharen en Bobbejaanland deels in Belgische handen

14-04-2017, 13.11 uur | Reacties

Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland, Movie Park Germany en tal van andere Europese pretparken komen deels in Belgische handen. De Belgische investeringsmaatschappij Groep Brussel Lambert (GBL) heeft een aandeel van 15 procent verworven in parkengroep Parques Reunidos.

De investering is 208 miljoen euro waard. Bij Parques Reunidos horen tientallen pretparken en dierentuinen, waaronder ook Mirabilandia (Italië), Tusenfryd (Noorwegen) en Parque Warner Madrid (Spanje). De groep boekte vorig jaar een omzet van 584 miljoen euro.

GBL is eigendom van de Belgische miljardair Albert Frère (91). "Het groeipotentieel op lange termijn van de onderneming sluit goed aan bij onze strategie van kweekvijverinvesteringen", laat de firma weten in een verklaring. "Ook geografisch zal het een mooie aanvulling van onze bestaande portefeuille zijn."

De Belgische investeringsmaatschappij is sinds begin vorig jaar ook al eigenaar van de Looping Group. Daaronder vallen onder meer Avonturenpark Hellendoorn, Isla Magica (Spanje), Pleasurewood Hills (Groot-Brittannië) en Bagatelle (Frankrijk).

Meer Parques Reunidos
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be