Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Knallende opening van nieuwe achtbaan Gold Rush in Slagharen

13-04-2017, 12.42 uur | Reacties

Met een spectaculaire explosie en veel vuurwerk heeft Attractiepark Slagharen zojuist de nieuwe achtbaan Gold Rush in gebruik genomen. De 33 meter hoge triple-launch coaster is nu officieel geopend. Het was de afgelopen dagen nog behoorlijk spannend of de attractie op tijd af zou zijn, vertelt directeur Wouter Dekkers aan Looopings.

"Ik heb pas gisteravond voor het eerst een testritje kunnen maken", aldus Dekkers. "Het was even krap, we hebben nachtenlang door moeten werken. Maar dankzij de keiharde inzet van het hele team is het ons gelukt."


ZIE OOK: Video: directeur Slagharen maakt nog één laatste ritje in de Looping Star

De bouw van de 5 miljoen euro kostende ride is behoorlijk snel gegaan. Tot eind oktober was op dezelfde locatie de oude achtbaan Looping Star te vinden. Op 20 januari arriveerden de eerste onderdelen van de nieuwe coaster. Het hoogste punt werd op 18 maart bereikt.

Gold Rush bestaat uit drie lanceringen - vooruit, achteruit en weer vooruit - en twee inversies. De topsnelheid ligt op 95 kilometer per uur. "Hij is extreem soepel", weet Dekkers. "Het mooiste moment vind ik de achterwaartse lancering, waarbij je een seconde stilhangt in de looping."

De komende uren mogen journalisten, prijswinnaars en andere genodigden de achtbaan uitproberen. Vanaf 14.00 uur kunnen alle bezoekers een ritje maken.

ZIE OOK: Foto's: eerste onderdelen van nieuwe achtbaan Gold Rush aangekomen in Slagharen

Reacties