Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Zorgen om 'gevaarlijke verkeerssituatie' bij Walibi Holland

12-04-2017, 22.20 uur

De gemeente Dronten maakt zich zorgen over de verkeerssituatie rond Walibi Holland. Bij grote drukte is het pretpark voor hulpdiensten slecht bereikbaar. Mocht er een ongeluk gebeuren, dan duurt het behoorlijk lang voor politieauto's, brandweerwagens of ambulances ter plaatse zijn.

Dat kan bij calamiteiten catastrofale gevolgen hebben. In een nieuw verkeer- en vervoerplan van de gemeente Dronten wordt gesproken over een "zorgwekkende situatie".

Er liggen drie scenario's op tafel om de infrastructuur te verbeteren. De Spijkweg richting Walibi is echter geen eigendom van de gemeente, maar van de provincie Flevoland. Daarom wordt nu naar de provincie gekeken voor een oplossing.

Economische waarde
De gemeente hamert op de economische waarde van Walibi voor de omgeving. "Het uitgangspunt is dat mensen in elk geval niet weg moeten blijven vanwege een slechte bereikbaarheid."

Walibi Holland beleeft topdagen tijdens de Halloween Fright Nights in oktober. Er staan dan vaak tot diep in de nacht lange files. Ook tijdens muziekfestivals als Lowlands en Defqon.1 is het druk.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be