Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Nachtmerrie op kermis Amsterdam: beugel van katapult schiet los

12-04-2017, 14.25 uur

Een vrouw heeft dinsdagmiddag de schrik van haar leven gehad op de kermis in Amsterdam. Tijdens een ritje in de attractie Bungee Katapult schoot haar beugel plotseling los. Op videobeelden van AT5 is te zien hoe de benen van de vrouw uit het bakje bungelen.

Omdat haar gordel nog wel vast zat, viel ze niet naar beneden. Tijdens het incident schreeuwde ze het uit. Een omstander filmde het voorval. Een half uur later draaide de attractie alweer.

In de Bungee Katapult worden inzittenden in een bakje omhoog gelanceerd met behulp van een elastiek. Volgens kermisexploitant Aschwin Elsinga zou de vrouw haar handen en voeten per ongeluk op een verkeerde plek hebben gezet. Daardoor raakte ze de knop aan waarmee de beugel geopend kan worden.

De vergunningen van de attractie waren in orde, laat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit weten. De kermis op de Dam in Amsterdam duurt nog tot en met zondag 23 april.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be