Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Smakelijk! Bakker maakt achtbaantaart met 150 kilo chocolade

15-04-2017, 13.46 uur

Een creatieve banketbakker heeft het nieuwe pretpark Ferrari Land nagebouwd in de vorm van een enorme taart. De beroemde bakker Escribà uit Barcelona maakte een perfecte replica van het Ferrari-attractiepark, waar onder meer de hoogste en snelste achtbaan van Europa staat.

Het bouwen van de taart nam meer dan 160 uur in beslag. En het resultaat mag er zijn: de smakelijke maquette klopt tot in de details. Er is meer dan 150 kilo chocolade gebruikt om alle gebouwen en attracties na te maken.

Meesterbakker Christian Escribà presenteert elk jaar een bijzondere taart tijdens de paasperiode. "We kwamen op het idee voor een Ferrari Land-taart toen we hoorden dat het pretpark ook rond de paasdagen zou openen", aldus Escribà. "Dat leek ons erg toepasselijk."

Wie de bijzondere taart met eigen ogen wil zien, kan de komende weken nog terecht bij de bakker in Barcelona. De patisserie ligt in de bekende Gran Via de les Corts Catalanes. Na een maand verhuist het meesterwerk naar Ferrari Land zelf in Salou.

Ferrari Land, onderdeel van pretparkresort PortAventura World, ging afgelopen weekend open.Meer PortAventura World
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be