Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Dierentuin Artis vermoordt kuikens tijdens Pasen

12-04-2017, 23.23 uur

Kuikens die de komende dagen ter wereld komen in de Amsterdamse dierentuin Artis, wacht geen vrolijk Pasen. Tot grote woede van dierenactivisten worden de schattige diertjes gedood, om vervolgens gevoerd te worden aan andere dieren in het park.

Dat bevestigt een dierenverzorger in De Telegraaf. "Het klopt dat dode kuikens dienen als voer voor bijvoorbeeld aalscholvers, de oehoe, de sneeuwuil en nog verschillende andere kleine zoogdieren. Het is nou eenmaal natuurlijk dat sommige dieren andere dieren eten."

Comité Dierennoodhulp is boos. "Wij begrijpen dat het voor kinderen erg leuk is om kuikens te zien, maar dat plezier zou niet ten koste van extra dierenleed mogen gaan", zegt Sandra van de Werd.

"Er zijn al dertig miljoen haantjes uit de bio-industrie die jaarlijks vergast worden. Die zou Artis ook kunnen gebruiken. Het is ook een slecht voorbeeld voor kinderen om in een opwelling een dier te nemen en het weer weg te doen als het niet meer klein en schattig is."

Volgens Artis behoort het uitbroeden van kuikens al jaren tot de vaste voorjaarsactiviteiten.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be