Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Blackpool Pleasure Beach

'Dit wordt één van de heftigste achtbanen ter wereld'

11-04-2017, 19.09 uur

Een pretpark in Engeland belooft één van de heftigste achtbanen ter wereld neer te zetten. Blackpool Pleasure Beach bouwt de eerste double-launch coaster van Groot-Brittannië. Vandaag werden de naam en het uiterlijk van de attractie onthuld.

De heftige achtbaan gaat ICON heten, met de slogan 'Dare to ride'. In het logo staat een Japans teken. "ICON wordt één van de meest fameuze, iconische en heftige attracties op de planeet", zegt directrice Amanda Thompson. Het park koos voor een zilverkleurige baan met donkergrijze ondersteuningen, blijkt uit nieuwe concept-arts.

De rollercoaster, gefabriceerd door de Duitse firma Mack Rides, wordt 27 meter hoog en 1140 meter lang. Een ritje gaat tweeënhalve minuut duren. Er komen twee lanceringen en twee inversies, met een topsnelheid van 80 kilometer per uur. De bouw kost bijna 20 miljoen euro. In het voorjaar van 2018 moet de achtbaan af zijn.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Blackpool Pleasure Beach
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be