Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

'Geschorste baas Spoorwegmuseum sjoemelde ook bij Dolfinarium'

11-04-2017, 10.46 uur

Marten Foppen, die afgelopen week werd geschorst als directeur van Het Spoorwegmuseum na beschuldigingen van fraude, heeft mogelijk ook gesjoemeld bij het Dolfinarium. Daarover bericht NRC Handelsblad. Foppen was tot 2015 directeur van het zeedierenpark in Harderwijk.

Hij zou klanten van het Dolfinarium hebben gevraagd om betalingen te doen op zijn privébankrekening. Zo schreef Foppen in een bericht aan zijn zwager dat een bedrag van 8500 euro naar zijn eigen rekening overgemaakt kon worden, in plaats van naar de zakelijke rekening van het park. Er zou een soortgelijke factuur van 7000 euro in omloop zijn.

De huidige directie van het Dolfinarium bevestigt dat er een oude factuur is gevonden waarop het privérekeningnummer van Foppen staat. Of die rekening daadwerkelijk betaald werd, is niet duidelijk.

Looopings kon zondagavond al melden dat de baas van Het Spoorwegmuseum wordt beschuldigd van fraude en belangenverstrengeling. Hij ging onder meer in de fout door opdrachten toe te kennen aan het bedrijf van zijn vrouw, zeggen ingewijden. Ook zou hij museumgeld gebruikt hebben voor privéfeestjes.

Marten Foppen is zelf niet bereikbaar voor commentaar. Een woordvoerder van het museum wil geen inhoudelijke reactie geven. De zaak komt binnenkort voor de rechter. Het forensisch onderzoek loopt nog. Tussentijdse bevindingen waren de aanleiding om Foppen meteen naar huis te sturen.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be