Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit is de grootste scène van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

10-04-2017, 15.52 uur

De Efteling heeft onthuld hoe de grootste scène van de nieuwe attractie Symbolica eruit komt te zien. Op social media toont het pretpark een afbeelding van de Koningszaal: een enorme balzaal waar straks meerdere karretjes tegelijkertijd doorheen bewegen.

In Symbolica neemt Efteling-mascotte Pardoes bezoekers mee op een rondleiding door vertrekken van het Paleis der Fantasie van koning Pardulfus. Gasten nemen plaats in een zogeheten Fantasievaarder. Dat is een soort ronde koets met zes zitplaatsen. Tijdens een ruim zes minuten durend ritje passeren inzittenden tien grote scènes.

De Koningszaal is vormgegeven als een statige ruimte met kroonluchters, gouden spiegels, bordeauxrode gordijnen, blinkende muziekinstrumenten en harnassen. De vloer heeft een opvallend tegelmotief gekregen. Ook het plafond is tot in de puntjes afgewerkt.

In de zaal ontbreken nog wel de bewegende poppen. Symbolica krijgt in totaal tien geavanceerde animatronics, waarvan er acht tijdens de rit voorbijkomen. De figuren worden vervaardigd door het Amerikaanse bedrijf Garner Holt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be