Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Wordt Mickey Mouse straks vervangen door een robot?

10-04-2017, 22.33 uur

Wie aan Disneyland Paris denkt, denkt aan Mickey Mouse. Bezoekers staan in de rij om op de foto te gaan met de beroemde muis. In de toekomst gaat zo'n fotomoment mogelijk ingrijpend veranderen. Disney heeft namelijk een patent aangevraagd voor een mensachtige knuffelrobot.

Het patent heeft de naam 'Soft body robot for physical interaction with humans'. De omschrijving luidt: "Een zachte, modulaire robot gebaseerd op een geanimeerd karakter, ontworpen voor menselijke interactie met behulp van druksensoren en flexibele membranen."

De nieuwe Disney-robot moet in staat zijn om "speelse en fysieke interactie met mensen" aan te gaan. In de patentaanvraag worden ook de Disney-pretparken genoemd. De kans bestaat dus dat sommige live-action karakters op den duur vervangen worden door een computergestuurde variant.

Het patent werd vorig jaar ingediend, maar de bijbehorende documenten zijn pas afgelopen week gepubliceerd. Disney is al langer bezig om de ontmoetingen met Disney-figuren interactiever te maken. Zo kunnen bezoekers van de Amerikaanse Disney-parken tegenwoordig een gesprekje voeren met een pratende Mickey Mouse.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be