Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Spoorwegmuseum

Directeur Spoorwegmuseum geschorst na beschuldigingen van fraude

09-04-2017, 19.45 uur

Marten Foppen, de directeur van Het Spoorwegmuseum, is met onmiddellijke ingang geschorst. Dat bevestigt een woordvoerder van de Utrechtse attractie tegenover Looopings. Volgens ingewijden wordt Foppen beschuldigd van fraude en belangenverstrengeling.

"Ik kan alleen bevestigen dat Foppen door onze raad van toezicht op non-actief is gezet na een intern onderzoek", zegt voorlichter Evertjan de Rooij. "Er is sprake van een vertrouwensbreuk." De zaak komt binnenkort voor de rechter. "Daarom kan ik er inhoudelijk verder niets over zeggen."

Ook Raymond Salet, woordvoerder van de raad van toezicht, doet geen inhoudelijke mededelingen over de kwestie. Anonieme betrokkenen laten aan Looopings weten dat directeur Foppen er onder meer van wordt beschuldigd museumgeld gebruikt te hebben voor privéfeestjes. Ook zou hij expres opdrachten hebben toegekend aan het bedrijf van zijn vrouw.

Marten Foppen is sinds 20 april 2015 directeur van Het Spoorwegmuseum. Daarvoor werkte hij 25 jaar lang bij het Dolfinarium in Harderwijk. "Twee jaar geleden waren we heel blij met hem", aldus zegsman De Rooij. "Op zijn reputatie was niets aan te merken. Dat het nu zo afloopt, is erg vervelend voor de organisatie."

Afgelopen jaar zei Foppen nog dat hij geld niet belangrijk vindt. "Salaris is voor mij geen drijfveer", vertelde hij aan Het Financieele Dagblad. "Geld is zo korte termijn, zo relatief. Ik wil iets doen waaraan ik mijn hart kan verliezen. Je moet durven te genieten, want het leven is te kort."

Voor de komende periode stelt Het Spoorwegmuseum waarschijnlijk een interim-manager aan. In de tussentijd gaat men op zoek naar een nieuwe directeur.

Meer Het Spoorwegmuseum
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be