Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

'Panda's in dierentuin zijn geen garantie voor succes'

10-04-2017, 14.59 uur

Ouwehands Dierenpark maakt zich op voor de komst van twee reuzenpanda's. De dierentuin in Rhenen verwacht topdrukte zodra de zeldzame dieren zijn gearriveerd. Maar het binnenhalen van panda's is geen garantie voor succes, vertelt een woordvoerderster van de Belgische dierentuin Pairi Daiza.

In Pairi Daiza zijn al sinds 2014 panda's te vinden. De bezoekersaantallen laten echter nauwelijks een 'panda-effect' zien. Sterker nog: de komst van de panda's betekende de kleinste stijging in het aantal bezoekers van de laatste vijf jaar.

In 2012 ontving Pairi Daiza 955.000 gasten. Een jaar later waren dat er 1,24 miljoen, gevolgd door 1,4 miljoen in 2014 en 1,7 miljoen in 2015. "Andere grote investeringen, zoals de Afrikaanse wereld, de Chinese tuin, de Angkor Wat-tempel voor de witte tijgers, hadden een veel groter effect dan de panda's", weet voorlichtster Aleksandra Vidanovski. "Bovendien is onze sector erg weersgevoelig."

Toch maakt Ouwehands Dierenpark zich op voor een stormloop. Er worden extra parkeerplaatsen gerealiseerd, de toegangsprijzen gaan omhoog en entreekaarten zijn straks alleen nog vooraf verkrijgbaar op internet.

Ouwehands trok vorig jaar net geen miljoen bezoekers. Het park is ook een stuk kleiner dan Pairi Daiza: 22 hectare tegenover 65 hectare in België.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be