Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Wow: ongelofelijke remake van Disney's Space Mountain

08-04-2017, 19.15 uur

Nee, dit is geen luchtfoto. Een getalenteerde gamer heeft Space Mountain uit Disneyland Paris nagebouwd in computerspel Planet Coaster. Ene Rudi Rennkamel creëerde niet alleen een gedetailleerde remake van de overdekte rollercoaster, maar ook van het gebied rond de attractie.

Disney-liefhebbers zullen bijvoorbeeld onmiddellijk Les Mystères du Nautilus uit themagebied Discoveryland herkennen. "Space Mountain is één van de meest iconische attracties ooit", zegt Rennkamel op zijn YouTube-kanaal. "Dit project is een eerbetoon." Vandaag publiceerde de toegewijde bouwer een uitgebreid video-overzicht.

Hoewel hij er al heel wat uurtjes in heeft gestoken, benadrukt hij dat er meer in het leven is dan games. "Ik heb een fulltime baan bij een marketingbureau, ik zit op voetbal, ik volg tegelijkertijd een studie en ik heb een lieve vriendin waar ik veel tijd mee doorbreng. Planet Coaster doe ik in mijn vrije tijd. Ik word er rustig van."



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be