Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zonnepanelen voor nieuwe Efteling-attractie Symbolica gespot

07-04-2017, 22.05 uurBeeld: @Eftelwesley

In de Efteling zijn de eerste zonnepanelen voor het dak van de nieuwe attractie Symbolica gearriveerd. Bovenop het Paleis der Fantasie wordt de komende weken een duurzame paleistuin met honderden zonnepanelen ingericht. De eerste panelen liggen inmiddels klaar om gemonteerd te worden, blijkt uit foto's op Twitter.

In totaal komen er circa achthonderd zonnepanelen op het negen meter hoge dak. Als alle panelen op hun plek staan, wordt er achthonderd vierkante meter aan dakbegroeiing aangelegd. De Efteling koos voor kleurrijk vetkruid, dat goed isoleert en veel insecten aantrekt.

Symbolica - een overdekte familie-attractie van 35 miljoen euro - gaat in de zomer open. Foto's maken van bovenaf is voorlopig niet mogelijk. De naastgelegen uitkijktoren Pagode is namelijk twee maanden lang gesloten voor een onderhoudsbeurt.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be