Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Belgische dierentuin verbrandt neushoorn-hoorns ter waarde van 300.000 euro

07-04-2017, 14.44 uur

Een dierentuin in België heeft vandaag de hoorns van enkele neushoorns verbrand. In Afrika, waar men denkt dat de hoorns bepaalde geneeskrachten hebben, zouden de hoorns minstens 300.000 euro opgebracht hebben.

Directeur Eric Domb van dierenpark Pairi Daiza besloot desondanks om de hoorns te verwijderen en in een oven te gooien. "We hebben ze vernietigd omdat we het ontoelaatbaar vinden dat schurken geld kunnen verdienen met de verkoop ervan", aldus Domb.

In een Franse dierentuin werd afgelopen maand een neushoorn doodgeschoten om de hoorn te kunnen stelen. Pairi Daiza koos er vervolgens voor om de hoorns van drie volwassen neushoorns in het park deels te verwijderen. Op die manier worden stropers afgeschrikt.

In Zuid-Afrika zijn vorig jaar meer dan duizend neushoorns gestroopt.

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be