Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Video: Slagharen-achtbaan Gold Rush maakt volledige testrit

07-04-2017, 12.33 uur

De nieuwe achtbaan Gold Rush heeft voor het eerst een volledige testrit gemaakt. Dat is te zien op een video die Slagharen-directeur Wouter Dekkers deelt op Twitter. De trein van de triple-launch coaster wordt vooruit gelanceerd, dan achteruit, gevolgd door een laatste voorwaartse lancering richting een 33 meter hoge heuvel.

Daarna vliegt de trein door een sling loop, een camelback, een overbanked helix en een dive loop. De baan is vierhonderd meter lang, maar passagiers leggen in totaal 620 meter af. Tijdens de eerste echte rit zaten er alleen nog testdummy's in de karretjes.

Gisteren werd de magnetische LSM-lancering al voorzichtig getest. Uiteindelijk moet de topsnelheid komen te liggen op 95 kilometer per uur. Gold Rush, gebouwd door de firma Gerstlauer uit Duitsland, wordt volgende week donderdag officieel geopend.



Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be