Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Extra veiligheidshek bij leeuwen in Wildlands Emmen

07-04-2017, 11.12 uur

Dierenpark Wildlands in Emmen heeft een extra veiligheidshek geplaatst bij de leeuwen. De maatregel moet voorkomen dat bezoekers op de rotsen klimmen en zo het verblijf in vallen. Onlangs werd een ontsnapte wallaby verscheurd door de leeuwen.

De kleine kangoeroe was uit zijn verblijf gesprongen. Naar aanleiding van het voorval is bekeken of er extra maatregelen genomen moesten worden. Maar aan de kant waar de wallaby naar binnen sprong, verandert niets.

"Het park moet wel een natuurlijke uitstraling houden", vertelt dierenmanager Lisette de Ruigh aan Dagblad van het Noorden. "Wij willen hier geen kooien om dieren heen." Wel kwam er aan de andere kant, bij het einde van de leeuwenbrug, een extra hek.

"Er zit voldoende buffer tussen mens en leeuw", vindt De Ruigh. "Als een mens naar de plek wil waar de wallaby terechtkwam, dan gaat hij echt duidelijk buiten de gebaande paden. Hij moet het dan al haast moedwillig doen."

Wildlands besloot eerder om bordjes neer te zetten die waarschuwen dat bezoekers niet op de rotsen mogen klimmen. Dezelfde waarschuwing staat op tv-schermen bij de ingang.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be