Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Kunstenaar ontwikkelt 'kermisattractie van de toekomst'

15-04-2017, 15.52 uur

Een kunstenaar heeft de 'kermisattractie van de toekomst' bedacht. Daniel de Bruin ontwikkelde een spectaculaire thrillride die wordt aangestuurd door zijn eigen lichaam. Wie in de 'Neurotransmitter 3000' stapt, krijgt sensoren opgeplakt die de hartslag en de spieren van de inzittende in de gaten houden.

De futuristische machine beweegt op basis van die biometrische gegevens. "De attractie gaat bijvoorbeeld langzamer als mijn hart sneller gaat en ik misselijk word", vertelt De Bruin aan Looopings. "En als ik mijn spieren aanspan, dan kan ik de machine ook langzamer laten draaien. Daarnaast heb ik in mijn rechterhand een handrem die de rotatie kan stoppen."

Als de gemeten hartslag weer daalt, gaat het apparaat sneller draaien. De Neurotransmitter 3000 zorgt op die manier voor een perfect gepersonaliseerd ritje. "De machine reageert op mijn lichaam en mijn lichaam reageert op de machine", aldus De Bruin. "Het is een eeuwige loop."

Op YouTube staat een video waarop de attractie in werking te zien is.Meer nieuws
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be