Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Video: dit is de hoogste en snelste achtbaan van Europa

06-04-2017, 11.57 uur

In Spanje is vandaag de hoogste en snelste rollercoaster van Europa officieel geopend: Red Force in het nieuwe pretpark Ferrari Land. De lanceerachtbaan is 112 meter hoog en haalt in vijf seconden een topsnelheid van maar liefst 180 kilometer per uur.

Daarmee is het de op drie na snelste achtbaan ter wereld. Alleen Top Thrill Dragster in het Amerikaanse Ohio (193 kilometer per uur), Kingda Ka in het Amerikaanse New Jersey (206 kilometer per uur) en Formula Rossa in de Verenigde Arabische Emiraten (240 kilometer per uur) zijn sneller.

Red Force werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin. Ferrari Land is onderdeel van pretparkresort PortAventura World in Salou. Er staan ook twee vrijevaltorens, een racecircuit en meerdere simulatoren.



Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be