Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Erlebnis-Zoo Hannover

Duitse dierentuin wil geen sorry zeggen voor slaan olifantjes

06-04-2017, 09.30 uur

De Duitse dierentuin Erlebnis Zoo Hannover weigert excuses aan te bieden voor het mishandelen van een groep jonge olifantjes. Verborgencamerabeelden van dierrechtenorganisatie PETA tonen hoe medewerkers de dieren aftuigen met zwepen en stokken. Het dierenpark is zich echter van geen kwaad bewust.

Van martelen is geen sprake, staat in een verklaring op de Facebook-pagina van Erlebnis-Zoo Hannover. "Er gaan geruchten over de manier waarop wij onze olifanten behandelen, maar wij doen onze dieren geen pijn. Onze oppassers oefenen hun beroep uit omdat ze van dieren houden."

De veelbesproken PETA-video laat ook zien dat verzorgers de olifanten hardhandig kunstjes leren. "De trainingen zijn bedoeld om de dieren voor te bereiden op medische studies", beweert het park. "We worden regelmatig gecontroleerd door verschillende instanties en die hebben nog nooit misstanden aangetroffen."

In een tweede bericht laat de dierentuin weten alle beschuldigingen wel serieus te nemen. "We gaan daar samen met een onafhankelijke deskundige onderzoek naar doen." Om personeelsleden te beschermen, is eerder besloten om vanaf 2018 geen medewerkers meer toe te laten tot de dierenverblijven.

De uitspraken van het park zorgen niet voor veel begrip. Op de Facebook-pagina zijn tienduizenden negatieve reacties verschenen. Boze Facebook-gebruikers hebben er inmiddels voor gezorgd dat Erlebnis Zoo Hannover wordt beoordeeld met slechts twee van de vijf sterren.

Meer Erlebnis-Zoo Hannover
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be