Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Directeur Europa-Park: 'Nieuwe attractie wordt beter dan die in Walt Disney World'

05-04-2017, 20.26 uur

De nieuwe vliegsimulator in Europa-Park wordt beter dan een vergelijkbare attractie in Walt Disney World. Dat zegt directeur Roland Mack in een interview. In juni opent het Duitse pretpark het grootste 'flying theater' van Europa: Voletarium. Passagiers krijgen het gevoel dat ze over verschillende bekende Europese locaties heen vliegen.

Het principe van de mega-attractie is gebaseerd op de Disney-attractie Soarin', onder meer te vinden in het Amerikaanse Walt Disney World in Florida. "De vliegervaring is nergens beter dan in Europa-Park, zelfs niet in de bekende attractie in Disney World", vertelt Mack in gesprek met een fansite.

"Het is een ongeëvenaard spectaculair gevoel. Niet alleen omdat het vlieggevoel zo goed mogelijk nagebootst wordt, maar ook vanwege het perfecte beeld en het allerbeste geluid. Ik denk dat het niet alleen het hoogtepunt van 2017 zal zijn, maar ook voor de jaren hierna."

Voletarium bestaat uit zeven bewegende gondels voor een gigantisch filmscherm met een oppervlakte van 425 vierkante meter. Tijdens een 4,5 minuten durende vlucht wordt gebruikgemaakt van wind-, water- en geureffecten. Er zijn opnames gemaakt met drones en helikopters, onder meer boven bloemenvelden in Nederland.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be