Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Pelikaan in Artis dood na nachtelijke mishandeling

05-04-2017, 18.38 uur

In de Amsterdamse dierentuin Artis is een roze pelikaan overleden nadat indringers het dier hadden mishandeld. In de nacht van zondag op maandag zijn onbekende personen het verblijf van de pelikanen binnengekomen. Eén pelikaan liep een gebroken poot op en is vervolgens doodgegaan.

Ook zijn tien van de veertien eieren verdwenen. De roze pelikanen zitten midden in het broedseizoen. Er is aangifte gedaan van dierenmishandeling, inklimming, diefstal en vandalisme.

"Artis wordt op verschillende wijzen beveiligd, maar heeft toevallig geen camerabeelden die de dierenmishandeling bevestigen", staat in een verklaring van het dierenpark. "Bij deze inklimming hadden de daders kennelijk geen enkel besef van het effect van hun gedrag op de dieren."

De afgelopen weken had de dierentuin vaker last van ongewenste nachtelijke bezoekers. In samenwerking met de politie zijn er meerdere mensen aangehouden, laat Artis weten. Ook werden er boetes uitgedeeld.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be