Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

'Vernieuwde Star Tours in Disneyland Paris is nu al ouderwets'

05-04-2017, 23.32 uurBeeld: Kris Van de Sande

Disneyland Paris heeft vliegsimulator Star Tours afgelopen maand heropend na een renovatie van een jaar. Maar de vernieuwde attractie is nu alweer ouderwets en achterhaald, schrijft een gespecialiseerde journalist. Met name de techniek van 'Star Tours 2.0' voelt gedateerd aan.

De beelden die in de simulator gebruikt worden, zijn afkomstig uit 2011. "De nieuwste Star Wars-film Rogue One ziet er fenomenaal uit, waardoor de zes jaar oude visuals in Star Tours ogen als een ouderwets videospelletje in plaats van een episch cinematografisch hoogtepunt", meldt Disney-expert Kris Van de Sande in een uitgebreide recensie. "Zes jaar is ontzettend lang in de wereld van media."

Ook de decors in de wachtrij vallen tegen, vindt de journalist. "De rij was sfeervol en chaotisch, maar voelt nu aan als een kil en zielloos vliegveld, inclusief robots die bagage controleren en passagiers scannen. Het enige dat nog ontbreekt, is een beveiligingsrobot die bezoekers fouilleert."

Het ritsysteem zelf bevalt goed, al klaagt Van de Sande wel over de taal in de attractie. "Dat deze voorheen meertalige attractie nu volledig in het Frans is, voelt als een klap in het gezicht. Een behoorlijk rare keuze voor de grootste toeristische bestemming van Europa."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be